Предприемач - Политик | Възможно ли e?

Предприемач – Политик | Възможно ли e?

„В България, ако не познаваш правилните хора, не можеш да направиш НИЩО!” Това са едни от най-често чуваните думи от хората.
Защо обаче хората мислят по този начин?
Всеки от нас може да даде някакъв различен отговор на този въпрос.
Може ли един обикновен човек или млад предприемач да развие наистина успешен и устойчив бизнес в България, без да има връзки или нещо общо с властта и политиката?

Днес в моя подкаст гостува Ангел Тодоров, с когото ще говорим както за политика, така и за предприемачество. Ангел Тодоров е бил в сърцевината на системата, в Министерството на вътрешните работи, а сега, без да има вече общо с нея, е успешен предприемач, който не спира да се развива и да следва целите, които си поставя. С него днес ще засегнем следните теми за размисъл:
1. Какво работи всъщност народният представител?
2. Възможно ли е съчетанието предприемач – политик?
3. Каква е разликата между обикновения предприемач и човек занимаващ се с политика?
4. Каква е политическата ситуация в Европа и накъде вървим?
5. Наистина ли Ангел Тодоров е разкрил мащабен канал за наркотици, който се е осъществявал с камиони през България за сърцето на Европа?
Разбират ли политиците какво искат фермерите от тях?
Научи повече за всичко това като изгледаш видеото до края!

Какво е политик?
Политикът е лице, занимаващо се с политика, личност, действаща в политическа партия. В демократичните страни политиците разчитат на общественото мнение и се избират с мнозинство или избори за някаква политическа функция или понякога временно назначаване вместо други политици, които са починали или са подали оставка. Политик може да бъде както всеки, който търси политическо влияние в дадена бюрократична институция, така и държавник, който заема висок пост, например президент или премиер.

Какво е предприемач?
Предприемачът е човек, който извършва предприемачество – поемане на нова инициатива с цел печалба и развитие. Думата произлиза от френската дума „entrepreneur“, чийто буквален превод означава посредник или откривател на възможности.
Видове предприемачи
Институционални предприемачи
Културни предприемачи
Феминистки предприемачи
Зараждащи предприемачи

Приятно Гледане и не забравяйте да изключите известията на телефоните и компютрите си докато гледате нашето видео!