Христо Минев

Консултант По Подобряване На Живота

Българска Образователна Кибернетика

Христо Минев

Здравейте. Казвам се Христо Минев. На 25 години съм. Роден съм през 1998 г. в гр. Попово (обл. Търговище). Израснах в с. Садина. Там живях до 15 годишна възраст. Учих в местното основно училище „Христо Ботев“. След училище и през уикендите, работех заедно с баща ми в семейната ферма. Отговорностите и участието ми (чрез труд) в семейните дела ставаха все по-големи през годините. Научих се за уча и работя здраво (едновременно). През летата работех и допълнително всичко, до което можех да се докопам. Свободно време нямах. През 2013 г. завърших основното училище, като първенец на випуска.

След това през есента на 2013 г. заминах да уча във Варна. Записах се във Варненска морска гимназия „Св. Николай Чудотворец“, със специалност „Корабни машини и механизми“ (КММ). Живеех на общежитие. Беше мизерно, но евтино. В учище бяхме само първи смени (от сутринта до обяд) Следобедите учех, тренирах и си готвех, за да мога да спазвам високопротеинов хранителен режим. Сериозно се отдадох на спорта. Тренирах усилено бойни и силови спортове. Най-вече смесени бойни изкуства и вдигане на тежести. Навсякъде ходех с кутиите с храна. Често с бойни белези (синини, отоци, сцепвания) от тренировките. От време на време намирах почасова работа, а летата работех по няколко месеца каквото намеря. Предимно хамалска работа. Свободно време нямах. През 2017 г. завърших гимназията, като първенец на випуска. Предвид визията ми на рецидивист, това изненада много хора.

След гимназията останах да живея и уча във Варна. Записах се във ВВМУ „Никола Йонков Вапцаров“ със същата специалност (КММ). Започнах да работя като сервитьор, за да мога да се издържам. Работното време беше доста гъвкаво. Успявах да работя, да уча и да тренирам здраво. Свободно време нямах.

В ресторанта, в който работех, много бързо започнах да изкарвам много високи спрямо средните за страната доходи. Зададох си въпроса „Защо взех решение да работя, като корабен механик?“. Отговорът беше прост. Заради високите доходи. Вече имах високи доходи. Нямаше причина да продължа с университета. Нямаше причина да бъда механик. Започнах да работя още повече. Фокусирах се в целенасочено да натрупвам капитал. Свободно време нямах. Така продължих до 2019 г.

В периода от октомври 2019 г. до днешна дата графиката на живота ми беше доста волатилна. Случиха се доста обрати. Претърпях няколко фалита – фирмени и лични. Те изключително много ми помогнаха да проумея как НЕ СЕ прави бизнес, в периода от октомври 2019 до юли 2021 г. Дадоха ми безценни уроци и практически опит в бизнеса. Провокираха ме, от средата на 2021, до третото тримесечие на 2022 г., да се върна към наемната работа (като сервитьор), с цел паралелно с нея да направя някои радикални промени в стратегията си. Да прекъсна следването си в университета. Да спра да губя време и пари в откриване на топлата вода по отношението на бизнеса. Да стартирам професионалната си подготовка, по всички предприемачески дисциплини. Да натрупам отново капитал и т.н.

Вследствие на колосално количество вложени време и усилия, и с помощта на много хора в близкият ми кръг, до есента на 2022 г. бях готов с първа фаза от плана. Натрупах достатъчно активи, за да мога да напусна ресторанта, подплатен с приличен пасивен доход. През октомври същата година окончателно напуснах наемната си работа и станах финансов консултант, в екипа на един от менторите ми. Впоследствие, в хода на работа затвърдих експертизата освен на финансов, вече и на търговски и бизнес консултант и започнах да жъна сериозни професионални успехи още през второто тримесечие след влизането ми в занаята. За да превърна това във възможно, в периода 2021 до днешна дата, се захванах с агресивна професионална подготовка. Отделих хиляди часове в учене, анализиране и планиране. Изчетох и изслушах 100+ книги, които мога да обобщя с названието „професионална литература“. Изкарах 10+, няколко месечни, професионални курса. Присъствах на 20+ специализирани семинара. Работих едновременно с трима ментори. Влязох в среда на ТОП професионалисти. Обучавах 20+ човека. Положих основите на няколко лични проекта. Подобрих живота и бизнеса на 100+ клиента и си скъсах за***ка от работа. Свободно време нямах.

Смятам, че още съм в началото на пътя. Мисля, че съм достигнал не повече от 10% от потенциала си. Имам още много занаят да уча и крада, и възнамерявам да продължа да го правя.
Пробвах за кратко и това със свободното време. Не ми хареса. Не е за мен на този етап. Голяма скука. Може би някой ден, когато съм семеен…

Към момента съм финансов, търговски и бизнес консултант. Имам висока експертиза в консултативните продажби. Активен търговец съм. Постигам, отлични резултати, в търговията със застрахователните и инвестиционните финансови инструменти. Лектор съм в т.нар. „Стажантска програма“, на „Българска образователна кибернетика“ АД и спорадичен гост лектор в курса по търговски умения на компанията. Свободно време нямам.

Най-ключовото ми умение е чрез правилната комбинация, от различни образователни, застрахователни и инвестиционни продукти, да променя коренно житейската ситуация на клиентите си – били те фирми или физически лица.

„Идеалният“ ми клиент е мъж. По конкретно млад (25-50 г.) съпруг, баща и предприемач. За точно такъв клиент мога да съм най-полезен и да работим най-дългосрочно заедно (20+ години). Разбира се, работя постоянно, с клиенти от всякаква възраст, пол, семейно положение и професия.

Приемам за своя мисия в хоризонт от 10-15 години, НАЙ-БЕДНИЯТ ми клиент, да има активи за минимум 500 000 лв. и пасивен поток от минимум 60 000 лв/г. (5000 лв/м.). Според мен, тази сума може да осигури на един човек и неговото семейство, смислен и достоен живот и старини. Също така, имам за цел, СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИЯТ ми клиент, за същия период от време, да е извоювал активи, за поне един милион лева. В този смисъл, най-полезен мога да бъда за хора, които искат за 10-15 години да станат поне милионери. Освен това ще работя и по това да има представители на клиентската ми мрежа, които да се превърнат в мултимилионери.

Разбира се за начало планирам аз да го постигна, за да го преподавам на клиентите си от позицията на практиката и опита, а не на теорията („техне“, а не „епистеме“).

Приемам за лична отговорност, откриването, организирането и създаването на добри инвестиционни възможности за моите клиенти. Такива каквито са ни необходими, за да постигаме заедно целите си. Търся възможности, за обединение на хора и капитали, в осъществяването на проекти с висока добавена стойност за всички страни. Стремя се да обединявам предприемачи и инвеститори, чрез вдъхновяващи проекти, които да генерират добри печалби за всички.

За целта, използвам всички средства, методи и техники, които владея, преподавам и прилагам при работата си с клиенти. Както тази с различни хора и организации, които консултирам, така и тази с различни ключови партньори. Стремя се непрекъснато да ги подобрявам и увеличавам, като брой и вид. При необходимост, всичко гореизброено бива агресивно използвано, за целите на поетият от мен ангажимент към клиентите ми (инвеститори и предприемачи). Свободно време нямам, но имам пълната власт, да го получа във всеки момент, в който поискам. Сам си пиша графика. 😉

Накратко това е за мен.
Поздрави!
Христо Минев

Финансов, търговски и бизнес консултант.