Смисълът На Знанието Е… 

Казвам се Иван Борисов и съм консултант в “Българска Образователна Кибернетика”. Едно от нещата, които искам да публикувам в нашия блог е обратна връзка от клиенти на нашите образователни курсове. Според мен те са истинско съкровище и могат да помогнат на човек да промени живота си, да направи “Лъвски скок към свободата”!

Дълго време съм мислил как да съм свободен. Това, което бих препоръчал на всеки, е да започне от финансовата свобода. Тя е най-лесна за постигане, дори и да не звучи така на първо четене и съчетана с правилните навици, създава условия за огромно развитие на живота.

Споделям мнението на Илия Тенев относно курса по “Финансова грамотност”. Илия е програмист, музикант по душа и глава на прекрасно семейство. Надявам се да намерите нещо, което да е полезно за вас.

През целия си съзнателен живот съм бил много скептичен към всички финансови консултанти и специалисти, може би защото винаги съм се подигравал силно на разни фейк гурута, коучове, тренери и подобни (в голямата си част) мошеници, които имат за цел, не да ни подобрят финансово, да подобрят самочувствието ни, здравето ни и т.н., а да изцедят портфейлите ни като ни продават безумните си продукти.

Случайно попаднах в YouTube на епизод на Цветан и Ангел, като честно казано не помня кой точно беше, но помня че Ангел даваше конкретни съвети с примери и точно обяснение кое как работи и как да се оправяме в ситуациите. Силно впечатление ми направи, че нямаше алабализми, излишни разтягания и подобни. И въпреки това реших, че „тия са поредните, които ми говорят глупости“ и им теглих една бърза. След няколко дни обаче попаднах на друг епизод. Викам си „Хайде да ги чуя пак, та да има с какво да ги громя!“. Заслушах се, започнах да си записвам, да проверявам дали това работи за мен – работеше. Останах озадачен и си казах:
„Мамка му, тия да не вземат да се окажат прави, че ще трябва да признавам пред себе си, че съм сгрешил?!“. Е, поне за мен след курса по Финансова грамотност се оказаха абсолютно прави.

В курса по Финансова грамотност човек придобива знания, не само откъде да започне, а какво да прави, преди въобще да е започнал. Имам предвид застраховките. Никога не бях се замислял колко пари и особено нерви спестяват! Здравни и имотни особено. Само бърз пример:
Преди да почна да правя допълнително здравно застраховане на семейството си (имам малки деца, знаете, че често се разболяват), за прегледи, лекарства, изследвания и подобни давах между 200 и понякога над 500 лева на месец. След като им включих здравна застраховка, вече 3 месеца разходите ми за здравеопазване са между 100 и 120 лева. 100 лева е застраховката, която покрива всичко и тук-таме излиза нещо малко допълнително. Това го знам с точност, защото в курса също учим как да си записваме всички приходи и разходи в таблица/апликация и как да си правим бюджет!

Как да постигаме финансовите си цели? Как да ги следваме и да не излизаме от пътя? Как да натрупаме капитал? Как да изберем своята професия? Как да планираме всичко? Това са само част от нещата, които лесно аз лично научих и има какво да взема от курса. Особено ми хареса и лекцията за обществената финансова цел, която е хубаво да имаме, тъй като аз съм и такъв човек – държа да оправя, колкото се може по-голяма част от нещата, които не ми харесват в нашето общество. А това става с точно определена обществена финансова цел.

Но най-хубавата част според мен е, че винаги в лекциите има и думи за „втория етаж“, за това как да бъдем по-добри хора, как да помагаме на нас, нашите близки и на хората около нас. Как да станем изключителни хора, като сега вече разбирам колко е важно, човек да е финансово грамотен, за да може да постигне тези си цели.

Ако случайно се чудите дали да се впуснете в курса – действейте смело, гарантирам ви, че ще ви хареса. Но само се замислете, че дори и да не се случи, от БОК ще ви върнат парите за него. Така че, има ли какво да губите?

КАТЕГОРИИ

запишете се в нашия бюлетин напълно БЕЗППЛАТНО!

…само записалите се за БЕЗПЛАТНИЯ бюлетин, ще получат едни от най-ценните уроци по финансова грамотност.

.