Книга с ръководство за успех в недвижимите имоти

Ревю за „Стратегията БРРРР’’ от Цветан Радушев

На книгата „Стратегията БРРРР” може да се гледа като на своеобразен пътеводител на инвеститора в недвижими имоти. Тя е написана от автора на два бестселъра Дейвид Грийн. В нея той вплита опита си като инвеститор, разяснявайки стратегията, благодарение на която става финансово независим. Петте стъпки, които авторът описва са приложими навсякъде по света и това прави тази книга особено ценна. Немалко хора са успели да извървят пътя към финансовата свобода, прилагайки стратегията на Дейвид Грийн.


От служба в полицията до собствен бизнес:

Дейвид Грийн е бивш полицай, но също така е и инвеститор в недвижими имоти. Той е с повече от девет години опит в тази сфера. Успешно прилага своята стратегия, която е описана подробно в книгата „Стратегията БРРРР”.  Купува, реновира и управлява повече от 35 еднофамилни имота под наем. Притежава акции в три големи многофамилни жилищни комплекса и е част от екипа на Keller Williams East Country. Грийн е национално признат авторитет в областта на недвижимите имоти и също така е помощник-домакин на подкаста BiggerPockets. Обича да помага на хората да постигнат пълна финансова свобода чрез инвестиране в недвижими имоти.


Книга с ръководство за успеха в недвижимите имоти.

В сферата на литературата за инвестиране в недвижими имоти, книгата „Стратегията БРРРР” е царица в жанра, посочвайки пътя на човек към финансовата независимост чрез стратегически инвестиции в имоти. Написана от опитния инвеститор и автор на два бестселъра Дейвид Грийн, тази книга предлага изчерпателно ръководство, което надхвърля типичните съвети за инвестиране в недвижими имоти, открити в други книги от този жанр.


Още в самото начало на книгата авторът ярко блести с опита си в сферата на инвестициите в недвижими имоти. Той предоставя на читателите план и очертава ясно пътя, по който да поемат, за да натрупат богатство чрез стратегията БРРРР.  Всеки един етап от процесите в самата стратегия е детайлно обяснен от Дейвид Грийн: от самата покупка и обновяване до решаващите стъпки за отдаване под наем и рефинансиране. Най-отличителното нещо в книгата е нейният практически подход, който е основан на примери от реалния живот и прозренията на автора в резултат от неговата работа.


Как да приложим стратегията в действие.

Стратегията се основава на пет стъпки, които трябва да се следват последователно и са свързани помежду си. Купи, Реновирай, Отдай под наем, Рефинансирай, Повтори са действията, които човек трябва да извърши, за да изпълни правилно стратегията БРРРР.  В книгата са разказани няколко истински истории на хора, които са се доверили на Дейвид Грийн и неговата 5-стъпкова система.  Споделям история на реален инвеститор и какво представлява самата стратегия в цифри. Как човек може да проследи доходността на година, ще покажа в следния пример:


Дерек е инвеститор от Калифорния, който влага пари в имоти от разстояние с цел максимален паричен поток. След като Дерек разбрал, че щатът Индиана е пазарът, на който той иска да започне да инвестира, решил да отиде там и да се срещне с местните хора с намерението да си осигури персонал. Докато разглеждал портфолиото на известен търговец на едро в Индиана, неговото внимание било привлечено от двуфамилна къща с цена 32,000$. Той успял да свали цената на 27,500$ и купил имуществото след като пресметнал, че ще са му нужни 25,000$ за реновиране, след което имотът щял да бъде готов за отдаване под наем. Стойността след реновация (ARV)  била приблизително 80,000$. 

Финалните цифри за сделката на Дерек изглеждали така: 


Покупна цена – 27,500$

Реновации – 37,000$

Общо вложение – 64,500$

ARV (стойност след реновация) – 80,000$

Заем след финансиране със 75% (LTV – заем към стойност) – 60,000$

Наеми – 1,390$ общо от два апартамента в имота

Паричен поток след рефинансиране – 450$ общо


Реновацията на Дерек е излязла 37,000$, т.е. с 12,000$ повече от очакваното. Дори в такъв случай, той оставил само 4,500$, вложени в сделката, като извадил останалото вложение чрез финансиране. Освен че добавил около 15,000$ стойност към богатството си, Дерек също така печели по 5,400$ на година! След като е инвестирал само 4,500$ в сделката, той възвръща 100% от капитала си още преди края на първата година. Сигурно се питате как това е възможно? Дерек е направил правилна покупка. Ако купувате много под пазарната стойност, няма значение дали реновацията е струвала малко повече от очакваното. Дерек въпреки всичко изкарал страхотни пари и си върнал всичко, вложено в сделката за нула време. 


Не е толкова сложно колкото изглежда.

В книгата си „Стратегията БРРРР“, Дейвид Грийн описва сложни финансови концепции. Но той успява да предаде информацията по начин, който е лесно разбираем за читателя и за начинаещия инвеститор. Същевременно авторът предлага ценни прозрения за опитни инвеститори. В своята книга той силно набляга на качества, които са незаменими при справяне с предизвикателствата – усърдие, търпение и адаптивност.



Книгата „Стратегията БРРРР” е незаменим ресурс за всеки един човек, който поема по пътя към финансовата свобода чрез инвестирането в недвижими имоти. Стратегията е представена от автора Дейвид Грийн по такъв начин, че независимо дали сте начинаещ инвеститор, който желае да се впусне по пътя към инвестирането в недвижими имоти, или сте професионалист в областта, тази книга предоставя богат набор от знания, които ще Ви дадат възможност да изградите стабилно и устойчиво портфолио от недвижими имоти. Четивото се препоръчва за всеки, който е готов да поеме по пътя към финансовата свобода чрез инвестиции в недвижими имоти.


Поръчай книгата тук:

https://store.bok.bg/strategiyata-brrrr/

КАТЕГОРИИ

запишете се в нашия бюлетин напълно БЕЗППЛАТНО!

…само записалите се за БЕЗПЛАТНИЯ бюлетин, ще получат едни от най-ценните уроци по финансова грамотност.

.