Как да станем по-добри търговци

Като онлайн търговец в началото не осъзнавах, колко е важно да се интересувам от нуждите на своите клиенти. Често се свързват с мен търговци, които искат да подобрят уменията си, но не се интересуват от нуждите на своите клиенти, а от това как да им продадат поредния посредствен продукт по изтъркан начин. Някои от тях продават МЛМ продукт и са много успешни, а други имат страхотен продукт, но поради липсата на достатъчно умения той не се продава добре. Трудно е ако компанията, с която работиш разчита на мотивацията ти и не предоставя достатъчно добри обучения, които да ти послужат за основа и предлага да използваш подходи, които не работят добре. Особено важно във всеки бизнес е да подобрим нашите консултативни търговски умения. 
Започвайки да развивам онлайн бизнес си мислех, че има голяма разлика между онлайн и физическата търговия и именно заради това не прилагах добре познатите техники от търговията. Смятах ги за остарели и неприложими в дигиталния свят, като залагах на новите методи, с които постигах посредствени резултати. При повечето продукти и услуги онлайн можем да приложим консултативни продажбени техники. Голямата част от моите клиенти се провалят през първата една година, а почти всички до петата. Истината е, че онлайн бизнесът трябва да работи ръка за ръка с физическия. Съвременните онлайн търговци не отделят достатъчно време да се образоват. Продавайки стоки без конкурентно предимство не можем да развием бизнеса, без да имаме търговски умения. 
Повечето хора, които започват бизнес не отделят достатъчно време на правилното планиране и изграждане на бизнеса. Започват, без да имат ясна цел и стратегия, затова как да изградят устойчив бизнес с времето и именно това е основната причина да се провалят.
С цел да подготвя търговците по-добре поканих експертът по търговия и финанси Ангел Тодоров да води с екипа си адаптиран тримесечен курс за търговците от Академия „От 0 До Успех“, който за петнадесет седмици да засегне основните теми, които работят добре за всеки бизнес. Курсът съдържа петнадесет модула и ще се проведе онлайн в платформата на Zoom. Сесиите са на живо и половината от всеки модул е лекционна част, а другата половина са въпроси и отговори.Курсът е цели три месеца, защото материалът е много и трябва време да се осмисли. Всеки участник ще бъде добавен и в частна телеграм група.Всички записани ще получават достъп и до запис в случай, че нямат възможност да присъстват на срещата.Ето и част от съдържанието на обучението:
С колегата Ангел Тодоров създадохме обучение, което в рамките на три месеца ще ви помогне да:
– Усвоите основните принципи на търговията;- Развиете ентусиазъм за работа;- Да продаваме продукти, без конкурентно предимство с добавена стойност;- Какво представлява „Цикъла на продажбата“ или как разсъждава търговеца;- Как да планираме нашия бизнес;- Как работи принципът на дефицита;- Как да получаваме препоръки в нашия бизнес;- Достъп до инструмент, който практически да увеличи продажбите ни „Таблица за сегментирано мислене“.Какво ще постигнете ако успешно завършите курса по Търговски Умения;– Ще сте изградили правилните навици за да бъдете успешен търговец;- Ще знаете как да създавате и развивате контакти с потенциални клиенти;- Ще знаете как да опознавате по-добре нуждите на клиента- Ще знаете как да представяте продукта или услугата си на клиентите така, че да правите по-добри сделки;- Ще знаете как да уточнявате конкретните предложения към даден клиент така, че да увеличите сделките си;- Ще се научите да вземате препоръки за да имате постоянно нови сделки;- Ще знаете как да работите с клиентите си така, че бизнесът ви да се развива все по-добре.

Автор: Цветан Радушев
Повече информация можете да научите в YouTube канала на Цветан Радушев

КАТЕГОРИИ

запишете се в нашия бюлетин напълно БЕЗППЛАТНО!

…само записалите се за БЕЗПЛАТНИЯ бюлетин, ще получат едни от най-ценните уроци по финансова грамотност.

.